Милен Цветков
сн. БГНЕС

Отмениха паричната гаранция на приятелката на Кристиян, причинил катастрофата с Милен Цветков

Софийският районен съд отмени гаранцията на Симона – приятелката на шофьора, причинил катастрофата, при която загина журналиста Милен Цветков.

сн. БГНЕС

На 21 април тя и още един спътник в автомобила – Георги Иванов, бяха обвинени от Софийската районна прокуратурата, че не са съдействали на разследването на инцидента. Впоследствие и двамата са дали показания.

Те потвърдили, че Кристиан е бил зад волана на джипа, ударил колата на журналиста.

Според съдия Николай Урумов, след като Симона е декларирала, че има отношения с обвиняемия, тя попада в кръга лица, които имат право да откажат да дават показания. Затова обвинението срещу нея, според съда, не е съставомерно.

Тя и другия спътник в колата – Георги, бяха пуснати от ареста срещу парична гаранция от по 10 000 лева, която обжалваха. За Иванов, който е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, паричната гаранция остава в сила. Причината – адвокатите му не са подали в срок жалбата.

В нея защитника на младежа е посочил, че той страда от сериозни здравословни проблеми, включително тумор на епифизата в мозъка, и панически атаки, като вследствие на преживения стрес от катастрофата, бил в почти неадекватно състояние.

- реклама -