Диамантената лига
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отмениха Диамантената лига в Лондон през юли

Стартът от Диамантената лига по лека атлетика в Лондон, планиран за 4-5 юли, бе отменен заради пандемията от коронавирус. Изпълнителният директор на Британската атлетика Джоана Коутс заяви, че причина за решението е здравето на атлетите.

„Изключително разочаровани сме да потвърдим отменянето на едно от ключовите състезания в световния лекоатлетически календар. Но трябва да поставим здравето на цялото атлетическо семейство на първо място във всяко решение, което взимаме в тези безпрецедентни времена. Това решение ще има сериозен финансов отзвук върху Британската атлетика. Приходите, които генерираме чрез билети, телевизионни права и спонсорски договори, ни помагат да извършваме основните си функции“, коментира Коутс.

„Изключително благодарни сме на нашите комерсиални партньори, част от които продължават да ни подкрепят в този тежък период. Но ще има значителен спад на приходите ни заради отмяната на този турнир, което ще се отрази на бъдещата ни дейност“, допълни тя.

Сезонът в Диамантената лига – между август и октомври

След отмяната на състезанието в Лондон Диамантената лига обяви, че сезонът ще бъде само три месеца. По новия план той започва на 14 август в Монако и свършва на 17 октомври в Китай. Между тези два турнира има още девет.

Атлетите няма да печелят точки този сезон. Освен това няма да има финален галатурнир в Цюрих. Освен финалът в Цюрих и турнирът в Лондон, бе отменен и този в Рабат.

- реклама -