Гребане

Отложиха за утре стартовете в гребането

Международната федерация по гребане отмени стартовете във втория ден на олимпийската регата в Рио де Жанейро заради лоши атмосферни условия.

Първоначално гонките бяха отложени с 2 часа, но в крайна сметка се взе решение състезанията да бъдат отложени за утре заради силен вятър.

Българската двойка скул Георги Божилов и Кристиан Василев ще трябва да стартира в репешажите в борба за място на полуфиналите. Вчера двамата финишираха четвърти в серията си в дисциплината на 2000 метра.

Още българи пристигнаха в олимпийското село

В същото време нова група български спортисти пристигна в олимпийското село. Двамата ни представители в кану-каяка Мирослав Кирчев и Ангел Кодинов, заедно със състезателите на тласкане гюлле Георги Иванов и Радослава Мавродиева, вече са в Рио, настаниха се по стаите си и започват нормална подготовка в очакване на стартовете.

Претърпелият вчера инцидент по време на колoездачното състезание на шосе Стефан Христов вече е в значително по-добро състояние. Това позволи на лекаря на българската делегация д-р Стругаров да вземе тази сутрин решение за пътуването на колоездача до България. Двамата с треньора Тодор Колев си тръгват от Рио днес с полет през Рим, който се очаква в 18:05 българско време в понеделник на Аерогара „София“, Терминал 2.

- реклама -