ЦСКА-София - Левски
Снимка: БГНЕС

Официално: отложиха дербито ЦСКА-София – Левски

Дербито между ЦСКА-София и Левски, което трябваше да се играе в събота, беше отложено. Спортно-техническата комисия на БФС обяви официално решението си. Причина е големият брой заразени с коронавирус футболисти в Левски.

Според правилника на БФС среща от професионалния футбол може да бъде отложена, ако в един отбор има едновременно положителни проби на повече от десет футболисти. Такъв е случаят със сините. В ЦСКА-София също има заразени, но засега само двама – Иван Турицов и Брадли Мазику.

Предстои да бъде определена дата, на която да се изиграе дербито. Отложен е и следващият мач на Левски – гостуването на Берое. Там причината е, че и клубът от Стара Загора има повече от десетима заразени футболисти.

Засега прекъсване на първенството е малко вероятно. До такова решение може да се стигне, ако има едновременно пет клуба с повече от десетима заразени. Засега обаче отборите от елита успяват успешно да разминат масовото заразяване. И се разминава само с официално отлагане на мачове. Кога ще се изиграят те обаче не е ясно.

- реклама -