Световно първенство по плуване
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Световното първенство по плуване бе отложено за 2022

Световното първенство по плуване, насрочено за лятото на 2021 в Япония, бе изместено за май 2022-а. Това съобщиха от Международната федерация по плуване (ФИНА). Причината е преместването на Олимпийските игри в Токио за лятото на 2021-а.

Световното първенство трябваше да се проведе във Фукуока от 16 юли до 1 август. Вместо това ще се състои между 13 и 29 май през 2022-а. Игрите в Токио 2020 бяха отложени с година поради пандемията от коронавирус. Новите дати за провеждането им са 23 юли-8 август 2021-а.

„След като се свързахме с ключовите партньори и получихме обратна връзка от тях, нямаме съмнение, че взетото решение ще осигури най-добрите възможни условия за всички участници на първенството. Във времена на безпрецедентна несигурност, ФИНА се надява, че обявяването на тези дати ще даде някаква яснота по отношение на планиране за всички замесени лица“, каза президентът на ФИНА Хулио Мальоне.

Освен плуване в басейн, в Световното първенство се включват още няколко дисциплини. Това са скокове във вода, плуване в открити води, синхронно плуване и водна топка.

- реклама -