Емко
Снимка: Архив

Отложиха със седмица решението за лиценза на „Емко“

Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките обсъди казуса със спрения лиценз за внос и износ на „Емко“, съобщиха от Министерството на икономиката, цитирано от БТА.

Въпросът е бил включен в дневния ред по инициатива на двамата съпредседатели на Съвета – вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министъра на икономиката Емил Караниколов.

Преди началото на заседанието обаче е било получено писмо от Главна дирекция „Национална полиция“ относно  казуса, в което се казва, че предвид обществения интерес, структурите към дирекцията извършват проверка за констатиране на това дали са отстранени нередностите за съхранение на боеприпаси.

Проверката трябва да приключи до 25 септември и да уведомят съвета по отбранителна индустрия за резултатите от нея. Съветът реши, че когато това стане, ще бъде свикано извънредно заседание.

Лицензът на „Емко“ следва да бъде възстановен след отстраняване на всички нередности, което трябва да се констатира от всички за това компетентни органи.

- реклама -