Ролан Гарос
сн. БГНЕС

Отложиха Ролан Гарос за септември

Вторият турнир от Големия шлем – Ролан Гарос – бе отложен за края на лятото и началото на есента. Откритото първенство на Франция трябваше да се проведе между 24 май и 7 юни. Новите дати са 20 септември – 4 октомври.

Ако те бъдат спазени, това ще означава, че Ролан Гарос ще започне само седмица след края на US Open. Освен това новите дати съвпадат с други надпревари от календарите на АТП и WTA, както и с отборната Лейвър Къп.

В момента целият професионален тенис е спрян. Няма мачове и турнири поне до 20 април, като срокът може да бъде удължен. Причината е пандемията от коронавирус КОВИД-19.

„Взимаме това решение, за да гарантираме здравето и сигурността на всички, замесени в организирането на турнира. Никой не може да предвиди каква ще е ситуацията на 18 май (когато започват квалификациите), но мерките за карантина, наложени в страната, правят невъзможна подготовката и организацията на надпреварата“, заявиха от Френската тенис федерация.

Шампиони през 2019-а в турнира станаха Рафаел Надал и Ашли Барти. Тази година централният корт щеше да бъде покрит, което със сигурност може да бъде полезно и в края на лятото.

- реклама -