БСП, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, премахване, изключване, председател
сн. БГНЕС

Отложиха Националния съвет на БСП заради преговорите за коалиция

Насроченият за този следобед Национален съвет на БСП се отложи заради продължаващите преговори за коалиционно споразумение, съобщи БНР.

Социалистите трябваше да проведат присъствено заседание на ръководството на партията, но късно в понеделник от „Позитано“ 20 съобщиха, че то няма да се състои. Една от причините е продължаващите преговори с партия „Продължаваме промяната“ за коалиционно споразумение. След като стана ясен окончателният му вариант, Изпълнителното бюро на БСП незабавно ще проведе заседанието на Националния съвет.

При политическите консултации с президента вчера лидерът в оставка на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще бъдат положени всички усилия да има редовен кабинет и работещ парламент.

Спешното приемане на бюджета също е приоритет. БСП настоява от 1 януари да не се вдига цената на тока за битовите потребители и да се стабилизира здравната система: „Всички персонални въпроси за министри ще разгледаме по-късно с коалиционните партньори. Днес сме съсредоточени върху споразумението, разгледахме го в нашите експертни групи и политически имаме по него някои бележки, като един от нашите абсолютни приоритети е много бързо да приемем Бюджета, в който да се заложат социални политики, компенсаторни механизми, мерки за преодоляване на кризата, за подпомагане на хората“.

- реклама -