Гран При на Азербайджан
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отложиха и Гран При на Азербайджан

Азербайджан отложи старта от Формула 1 на 7 юни. Това е осмият старт от сезона, който е отложен или отменен поради пандемията от коронавирус.

Поредната промяна в най-престижната автомобилна надпревара идва след отмяната на състезанията в Австралия и Монако, както и отлагането на тези в Бахрейн, Виетнам, Китай, Нидерландия и Испания. Следващият старт в програмата – Гран При на Канада в Монреал на 14 юни, все още не е отложен. Бъдещето му обаче изглежда несигурно. Особено на фона, че по-рано днес Канада обяви, че няма да прати отбор на Олимпиадата в Токио.

Гран При на Азербайджан бе обявено като старт на сезона във Формула 1 преди няколко дни. Очевидно обаче няма да е така.

Люис Хамилтън: Не бъдете безотоговорни егоисти

Междувременно световният шампион Люис Хамилтън разкритикува остро хората, които не спазват призивита за социална дистанция. Хамилтън е в самоизолация след контакт с Идрис Елба и Софи Трюдо, и двамата заразени от коронавируса.

„Моля се за семейството си всеки ден, но се моля и за вас. Има хора, които все още излизат да се забавляват, коете на напълно безотговорно и егоистично. Трябва да се изолираме временно – това е единственият начин. Моля се за здравето на хората, които работят в магазините, за медицинските лица. Те рискуват себе си, за да помогнат на другите. Това са истинските герои. Пазете се, хора!“, заяви Хамилтън.

- реклама -