Фед къп
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отложиха Фед къп и Купа Дейвис за 2021 г.

Дебютното издание на променения формат за финалите във Фед къп беше преместено за 2021 г., съобщи Международната федерация по тенис (ITF).

12 страни щяха да си оспорват титлата от отборната надпревара при жените в Будапеща през април, но събитието беше отложено, след като пандемията от коронавирус преустанови сезона в тениса. Новите дати са 13-18 април следващата година на закрит клей в „Ласло Пап Арена“ в унгарската столица. Женският тур (WTA) ще бъде подновен в Палермо, Италия на 3 август.

„Ласло Пап Арена“ не е налична за по-късен етап от годината. Освен това остават значителни логистични и регулаторни предизвикателства. Не е възможно да се гарантира здравето и безопасността на всички въвлечени лица“, се казва в изявление. Същите нации ще участват и догодина във Фед Къп. Плейофите, които трябваше да се проведат през април, са насрочени за февруари 2021.

Купа Дейвис също няма да се проведе през тази година

Финалите на Купа Дейвис също бяха отложени за 2021 година. Второто издание на новия формат на Купа Дейвис в Мадрид трябваше да бъде между 23 и 29 ноември.

„За всички нас е огромно разочарование, че финалите на Купа Дейвис няма да се проведат през 2020. Не можем да знаем как ще се развие ситуацията във всяка класирала се страна, нито дали рестрикциите в Испания ще останат достатъчно охлабени, така че е невъзможно да се прогнозира дали ситуацията през ноември ще може да гарантира безопасността на пътуващите до Мадрид“, обяви защитникът на Барселона Жерар Пике. Именно неговата инвестиционна група Космос финансира надпреварата.

Финалите на тазгодишното издание, с вече класиралите се участници, ще се проведа една година по-късно, като ще започнат на 21 ноември 2021.

- реклама -