Джиро д'Италия
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отложиха Джиро д‘Италия заради коронавируса

Организаторите на Джиро д‘Италия потвърдиха, че колоездачата обиколка е отложена поради коронавируса. Новината идва часове, след като унгарският парламент спря първите три етапа.

Тази година Джирото трябваше да започне в Будапеща. Първият етап бе планиран за 9 май – индивидуален часовник. Състезанието трябваше да завърши на 31 май в Милано.

Малко по-късно организаторите излязоха с официално становище, че отлагат обиколката. Не се очаква нова дата за надпреварата до 3 април. „Ще изчакаме, за да видим как се развива ситуацията. Ще се консултираме и с всички възможни страни  в Италия – правителството, местните правителства и власти, както и спортните институции“, обясниха организаторите от RCS Sport.

Джиро д’Италия е поредното състезание от календара, което е отменено. Преди това зарази епидемията от коронавирус бяха отложени класиките Тирено-Адриатико, Страде Бианке и Милано-Сан Ремо.

Колоездачните състезания могат да бъдат преместени за втората половина от календара. За да се случи това обаче първо трябва да се разбере дали ще има Олимпиада в Токио през юли. После – какво мисли да прави УЕФА с Евро 2020.

- реклама -