Кристиан Николов, дело, Милен Цветков
Снимка: БНТ

Отложиха делото за смъртта на Милен Цветков за 1 септември

Починал експерт и замяната му с друг отложи процеса за убийството на Милен Цветков за 1 септември.

По време на днешното съдебно заседание се оказа, че новоназначеният психолог не е прегледал лично Кристиан Николов и няма как процесът да продължи. В комисията участват общо четирима експерти.

Според защитата на Николов психиатрично-психологическата експертиза е ключова за хода на делото, защото от нея ще стане ясно дали подсъдимият е причинил смъртта на телевизионния водещ умишлено, каквото е обвинението. След нея се очакват пледоарии. В съдебната зала защитата на Николов поиска по-лека мярка „домашен арест“.

Защитата поиска по-лека мярка за Николов, защото е в ареста твърде дълго време – година и два месеца. Те заявиха, че при по-лека мярка той няма да попречи или повлияе на гледането на процеса.

Според Софийския градски съд обаче Кристиан Николов, обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков, остава в ареста. Мотивите – обвинението се подкрепя от множество свидетели. Освен това, има опасност Николов да се укрие или да извърши друго престъпление, въпреки напредналия процес, смятат магистратите.

„Опасност в изключително висока степен”, според съда е това, че мъжът е нарушил правилата за движение – употребил е наркотици и е шофирал с висока скорост. Съдът намира срока на задържане за „разумен”.

Припомняме, Милен Цветков загина в катастрофа навръх Великден миналата година. Две експертизи доказаха, че при катастрофата Николов е карал с близо 100 км/ч и е имал три вида наркотици в кръвта.

 

- реклама -