Сарафово, атентат

Отложиха делото за атентата в Сарафово за 16 май

Специализираният съд отложи делото за атентата в Сарафово. Причина за това стана, че от 12 редовно призовани свидетели се яви само един.

Според съдията причина за неявяването е, че хората са от Бургас и околностите. По време на заседанието беше разпитан единственият свидетел Иван Андреев.

„По това време работех във фирма за отдаване на коли под наем. Техният офис се намираше на терминал „Пристигащи“ на летището. Седях си в офиса, когато чух взрив. Той беше само един. Излязох и видях, че един автобус пуши. Веднага органите на реда ни евакуираха, като ни накараха да напуснем терминала. Не видях съмнителни лица на мястото“, каза Андреев, който вижда ужаса на летището през 2012 г.

Той добави, че помогнал на двама пострадали като ги пренесъл до линейките. Андреев си спомни, че сред ранените имало и обгорели.

На днешното заседание беше взето решение следващото дело да бъде изнесено в съдебната палата в Бургас. Очаква се на 16 и 17 май да бъдат разпитани над 40 свидетели.

Бомбата, взривена до автобус на летище Сарафово на 18 юли 2012 г., отне живота на българския шофьор Мустафа Кьосов и на петима израелски граждани. 35 души бяха ранените.

Подсъдимите Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан все още се издирват от Интерпол. Обвинението смята, че те са помогнали на атентатора Мохамед Хасан Ел Хюсейни, който загина при взрива.

- реклама -