Динамо Дрезден, Втора Бундеслига, Германия
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Първи отложен мач от планирания рестарт в Германия

Само преди дни двете професионални дивизии в Германия обявиха, че започват отново да играят футбол на 16 май. За което получиха и зелена светлина от канцлера Ангела Меркел.

Днес обаче се разбра и за първия отложен мач от планираното подновяване. Става въпрос за двубоя от Втора Бундеслига между Хановер 96 и Динамо Дрезден. Той трябваше да се проведе на 17 май от 14:30 часа.

Причината е в нови две положителни проби в тима от Дрезден. Още в първата серия от тестове миналата седмица там имаше заразен играч. Новите тестове, проведени в петък, обаче са регистрирали още две положителни проби. Това бе официално обявено от клуба в събота вечер. И двамата новозаразени играчи нямат симптоми.

В резултат на това местната здравна служба е поставила под 14-дневна карантина целия отбор, както и треньорите, и ръководителите. Съответно Динамо не може да играе и мачове в Германия в следващите две седмици.

„В последните седмици положихме колосални усилия. И персонално, и логистично, за да спазваме всички предписани медицински и хигиенични мерки. Факт е, че сега нито можем да тренираме, нито да играем в следащите 14 дни. Обсъждаме следващите стъпки и с Германската футболна лига и със здравните власти в Германия. Не мога да кажа нищо повече“, обясни спортният директор на Динамо Ралф Минге.

- реклама -