Феновете на Уелс фенове, Великобритания, футбол, спорт

Отлага се завръщането на публика по стадионите във Великобритания

Министърът от кабинета Майкъл Гоув стопира временно плановете за връщане на феновете в Англия към спортни стадиони от 1 октомври.

Първоначално намеренията бяха да има до 1000 души по трибуните.

Предвид повишения брой заразени с коронавирус във Великобритания обаче и достигането до четвърта степен, Гоув сподели, че тези планове са временно замразени.

„Обмисляхме програма за постепенното и контролирано завръщане на привърженици – нямаше да имаме стадиони пълни с хора. В момента обаче ще паузираме програмата и ще дискутираме варианти и обстоятелства, при които отново да се върнем на първоначалния си план. Вирусът е по-малко вероятно да се разпространява в открити пространства отколкото на закрити, но все пак говорим за природата на спортните събития, където има често близък контакт между привърженици. Искаме да го направим в кратки срокове – да позволим на хората да гледат футбол и други спортни събития, но в момента трябва да се предпазливи – смятам, че на този етап масово повторно отваряне е неподходящо“, каза той за BBC Breakfast.

За последно фенове имаше на финала на Световното по снукър, спечелено от Рони О‘Съливан през август. По-голямата част от спорта в Обединеното Кралство се провежда при закрити врати.

Притеснението е свързано с това колко отбори и спортни организации ще последват съдбата на Макълсфийлд, който изпадна в ликвадация миналата седмица, след като съдия отсъди, че клубът дължи 500 000 паунда. Очаква се правителството да попита клубовете и организациите как възнамеряват да се справят с липсата на фенове до началото на 2021. Премиерът Борис Джонсън се очаква да наложи нови правила и мерки по-късно през деня.

- реклама -