СУ "Св.Климент Охридски" учебна година откриване Герджиков

Откриват учебната година в СУ „Св.Климент Охридски“

10:00 часа в Аулата на Софийския университет ще бъде официално открита академичната учебна година на най-старото и авторитетно висше училище в България.

В началото на тържествената церемония ректорът проф. дфн Анастас Герджиков и членовете на Академичния съвет на Софийския университет ще поднесат цветя пред паметниците на Евлоги и Христо Георгиеви.

Седмица на първокурсника

Ректорът ще открие академичната учебна година със слово и ще представи деканите на факултетите на Софийския университет.

В рамките на церемонията студентите-първокурсници, лауреати от национални и международни олимпиади, ще получат студентските си книжки от ректора на Софийския университет.

В деня на откриването на новата академична година Университетската библиотека „Св. Климент Охридски“ стартира „Седмица на първокурсника“.

В периода 3–7 октомври 2016 г. Централната университетска библиотека и мрежата й от 28 филиални библиотеки ще запознаят студентите с историята и структурата на библиотеката, предоставените електронни ресурси, учебници, справочници.

- реклама -