София Моно

Открива се София Моно 2016 в парка на Военна академия

Театралният фестивал София Моно 2016 ще се състои за шести пореден път от 3 до 13 юни в парка на Военната академия.

Oрганизаторите от Артишок и Столичната Община ще посрещнат гостите на фестивала по традиция – на открито „под звездите“ с много интересни и любими на публиката театрални постановки. Всички събития са с начален час 21:00 ч.

Култовите спектакли на Камен Донев „Възгледите на един учител за народното творчество“ и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“ ще бъдат съответно на 3 юни и на 10 юни. Финалната вечер е запазена за бутиковия концерт на “Фондацията”.

На 6 юни на сцената на София Моно ще стъпи един от най-новите спектакли на Пловдивския Драматичен театър – “Кредитът” от Жорди Галсеран с режисьор Бина Харалампиева. Главни роли в него имат актьорите Асен Блатечки и Атанас Атанасов, а спектакълът е със специалното участие на Калин Врачански и Василена Атанасова.
На 8 юни ще можете да видите един от най-забавните авторски моноспектакли – “Живак”. Авторът и единствен актьор Димитър Живков е носител на “Аскеер” за 2013 г. в категорията за изгряваща звезда.

На 11 юни организторите предлагат незабравима среща с Ивайло Христов, Коцето-Калки и Дони в “Секс, наркотици и рокенрол”, като част от европейското турне на 23 годишния спектакъл. За първи път в България, в рамките на София Моно зрителите ще видят пътуващия unplugged вариант на спектакъла, който обикаля света. С нови песни и ситуации, това е и най-дълголетното представление у нас.

В последната вечер на фестивала на 13 юни, “Фондацията” ще бъде на една ръка разстояние, в един бутиков концерт само на София Моно. С добавени вечни песни в репертоара си, които ще изпълнят за първи път заедно – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчко Николов и Венко Поромански ще изнесат и последния концерт на групата за сезона.

- реклама -