журналистка

Откритото обезглавено тяло е на изчезналата шведска журналистка

Датската полиция потвърди, че тялото на жена, открито в понеделник в морето край остров Амагер, принадлежи на изчезналата на 10 август шведска журналистка Ким Вал.

„Има съвпадение между ДНК на Ким Вал и тялото“, заявиха от полицията в съобщение в „Туитър“, допълвайки, че повече подробности ще бъдат предоставени на пресконференция по-късно днес.

Смърт с ексцентричен милиардер

Ким Вал изчезна преди две седмици, след като излязла на морска разходка с датския милиардер и аерокосмически инженер Петер Мадсен в изобретената от него подводница „Наутилус“. Ден след отплаването, тя потъна в залива Коге.

Мадсен беше задържан от полицията по подозрения в убийство, след като беше спасен. Първоначално той твърдеше, че е оставил 30-годишната Ким Вал жива и здрава в Копенхаген.

По-късно той призна, че журналистката е загинала на борда на плавателния съд вследствие на нещастен инцидент

След това той е изхвърлил тялото й в морето. Според последните му показания бил „погребал“ тялото на журналистката в морето в залива Кьоге.

По време на разследването експерти не са открили доказателства в 7-метровата подводница, че там може да е станал инцидент и не отхвърлят възможността, че тя е била потопена умишлено.

Тялото на Ким Вал бе открито обезглавено и с отрязани крайници снощи от колоездач в сериозна фаза на разлагане след дълго престояване във водата. Петер Медсен остава в ареста по обвинение в убийство.

Не е известно какви отношения са имали убитата журналистика и ексцентричния изобретател.

- реклама -