Емилиано Сала

Открито бе тяло сред останките от изчезналия самолет с футболиста Емилиано Сала

Британски разследващи заявиха, че са открили тяло под водата сред останките от самолета с Емилиано Сала и пилота Дейвид Иботсън, който изчезна над Ламанша преди две седмици.

„За съжаление, видеоматериалът показа тяло сред останките от самолета“

Това споделиха в свое изявление от Разследващото звено на Британските въздушни произшествия.

По-рано днес машината, която превозваше рекордната покупка на Кардиф Емилиано Сала от Франция до Великобритания, бе намерен, а близките на играчи уведомени. Спасителна лодка открила останките от самолета на морското дъно на Английския канал късно вечерта в неделя след търсене, водено от Дейвид Миърнс – морски изследовател, който дълги години работи за Разследващото звено на Британските въздушни произшествия.

Самолетът, който превозва Сала и бе пилотиран от Дейвид Иботсън, изчезна от радарите над Ламанша на 21 януари. Полицията на остров Гърнзи спря издирването на аржентинския нападател и Иботсън три дни по-късно, след като стана ясно, че шансът те да се оцелели е минимален. Последва търсене на самолета от специален екип, който лично финансира операцията. Той ограничи района на издирване на четири квадратни морски мили, като самолетът в крайна сметка бе открит на 24 мили северно от Гърнзи, след като търсенето бе подновено през деня в неделя.

Сала се присъедини към Кардиф от Нант за рекордната сума от 17 млн. евро на 19 януари и уелският клуб отдаде чест към футболиста преди двубоя им с Борнемут – първият им домакински мач след изчезването на самолета. ,,Останките от самолета, който е превозвал Емилиано Сала и пилотиран от Дейвид Иботсън, бяха открити“, сподели Миърнс за Sky News. ,,Семействата на двамата бяха уведомени. От уважение към тях няма да коментирам повече случилото се. Единственото, което мога да заявя е, че има значително количество останки от самолета на морското дъно“, завърши той.

- реклама -