Смолян

Откритият край Смолян мъртвец бил удушен, две седмици диви животни се хранили с него

Окръжната прокуратура в Смолян разследва умишлено убийство във връзка с трупа, който бе открит в гориста местност край града вчера.

Тялото е полуразложено, но въпреки това назначената тройна съдебно-медицинска експертиза е установила счупване на подезичната кост. На практика това означава, че смъртта е настъпила от удушване.

Тялото е на около 40-годишен мъж. Има предположения за самоличността на убития, но разследващите отказаха да дадат подробности.

Не е ясно дали убийството е извършено на място, или трупът е подхвърлен там. „Има заподозрени, извършват се разпити, но няма задържани“, съобщи зам.-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов. Работи се по различни версии за начина на убийството и броя на извършителите.

Тялото е намерено затрупано с клони. Убийството вероятно е станало преди 15-20 дни.

Трупът бил наяден от животни, което затруднява разпознаването

„Не може на този етап да бъде извършено лицево разпознаване на лицето, тъй като по главата е нахапан от диви животни и са настъпили трупни разложения. Изчакваме да ни дадат резултат от дактилоскопната експертиза, ако тя не даде резултат ще пристъпим към ДНК експертиза“, обясни прокурорът.

 

- реклама -