Технически университет

Откриха в Техническия университет пистолета, с който са застреляни жертвите от Негован – ВИДЕО

Двама строителни работници са арестувани за убийството на съпрузите, чийто тела бяха открити разчленени край Негован. Това стана ясно по време на извънреден брифинг на МВР тази вечер.

Семейството – бившия треньор по борба Йордан Атанасов на 71 години и съпругата му на 70 години са били застреляни в дома им, който се намира в блок в края на бул. „Витоша“, близо до входа на Южния парк.

Задържаните строители са криминално проявени, а мотива е бил финансов

Двамата са ремонтирали техни имоти, включително и апартамента, където са застреляни.

„Аз съм потресен от зверството при убийството и заличаването на следите – разчленяването на труповете и тн. Погледнато отвътре – гнусно е. Питаш се дали това могат да го извършат хора“, сподели вътрешния министър Младен Маринов.

„В жилището на жертвите са ползвали белина, но не са успели да заличат всички следи“, разкри зам.-главния прокурор Иван Гешев.

В Техническия университет са открити два пистолета, като се предполага, че с единия е било извършено двойното убийство

Строителните работници са арестувани по оперативна информация на сътрудник на полицията. Те са продължили да живеят по същия начин, арестувани са на обект в населено място край София. Укрили са оръжието в университета, с който имали договор за техническа поддръжка.

Негован

„Пробивът по случая е започнал и по оперативна информация за евентуалните извършители на това деяние и на по-късен етап, след 8 дни в неделя срещу понеделник бяха установени и евентуалните жертви. Задържани са две лица, заподозрени за това тежко престъпление. Задържани са днес по обед. Предстои анализ на доказателствата. Наблюдаващият прокурор ще предприеме действия по привличането им като обвиняеми“, съобщи още Гешев.

Няколко пъти са се връщали до местопрестъплението, като през това време са били следени от МВР.

Вътрешният министър апелира към гражданите да не разкриват на непознати хора с какви пари и ценности разполагат, защото вероятно това е мотива за тежкото престъпление.

- реклама -