жена, октомври, изчезнала, тялото, убийство

Откриха в куфар тялото на изчезнала през октомври млада жена в София, двама души са с обвинения

Откриха тялото на изчезналата 33-годишна Евгения Владимирова, която бе в неизвестност от октомври тази година.

Жената е била убита, а тялото е било намерено в куфар във водоем край Перник.

За тежкото престъпление е задържан съпругът на жената и баща му. На пресконференция на полицията по-късно стана ясно, че задържана за престъплението е и майката на съпруга на жертвата.

„За тежкото престъпление са задържани трима души – съпругът на жената, баща му и майка му“, съобщи шефът на отдел „Разследване“ в СДВР Николай Станчев на специален брифинг. В него участие взе и Петър Петров, началник на „Криминална полиция“ в СДВР.

Евгения Владимирова изчезна в средата на октомври, като според показания на нейни близки пред полицията тя отишла на фитнес.

„На 14 октомври е получен сигнал в МВР за изчезнала българска гражданка. Във връзка с това е организирано оперативно-издирвателно мероприятие. Ежедневно се извършваха действия за установяване местонахождението на лицето. На 12 ноември лицето бе установено в района на Перник“, каза Петров.

Според разследващите обаче още в първите дни след изчезването е станало ясно, че става дума за убийство.

Още не са ясни мотивите за убийството на Евгения Владимирова. Предполага се, че е ревност. Съпругът Орлин още в началото е бил заподозрян за престъплението.

„В периода от 14 октомври до вчерашна дата и до момента включително са извършени десетки процесуално следствени действия, издирвателни мероприятия, проверени са всички версии, за които можем да се сетим ние, но и вие, каза Станчев. – Във вчерашния ден се намери тялото на безследно изчезналата жена. От това, което ние направихме във вчерашния ден като действия по разследването, стана ясно че става въпрос за насилствено причинена смърт.“

Разследващите са събрали много доказателства, които са докладвани в Софийската градска прокуратура.

Двама души са с обвинения

По-късно от прокуратурата обявиха, че се повдигнати обвинения на двама души – на 36-годишния О.В. и 60-годишния П.В.

С постановление на прокурор в СГП обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, за да бъде осигурено довеждането им пред съда с цел разглеждане на искане за вземане спрямо тях на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои на 15.11.2021 г. СГП да внесе искане за вземане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение.

- реклама -