Откриха тялото на 21-годишния Петър, ето откъде го извадиха водолази

Водолази откриха тялото на 21-годишния Петър Лухов на дъното на водопада „Сучурум“ в Карлово. Повече от 50 служители на реда, роднини и доброволци издирваха младежа в продължение на 8 дни. Той е бил видян за последно на 5 май. През деня бил с компания край „Сучурум“.

Претърсен беше периметър от около 12 км по поречието на Стара река и Стряма, но без резултат. По тази причина днес водолази се върнали на „Сучурум“. В т.нар. наречения „казан“ на водопада намерили трупа му.

сн. БГНЕС

От полицията заявиха, че в момента на изчезването на момчето операцията там е била невъзможна, тъй като дебитът е бил близо 1900 литра в секунда. Днес е бил 50-60 л/сек Това е позволило на водолазите да огледат „казана“.

Пред разследващите приятелите му разказали, че е употребил голямо количество алкохол. На моста на водопада Петър се снимал и пратил фотото на своя позната. Камерите на намиращата се наблизо ВЕЦ са го заснели около 19 часа.

Според свидетелите Лухов се разделил с компанията си с намерение да се изкъпе. Раницата, дрехите и телефонът му бяха открити.

- реклама -