Якоруда
сн. БГНЕС

Откриха сам в гората 2-годишният Мехмед на 13 км. от дома му в Якоруда

Изчезналото снощи дете – Мехмед на две години и половина, е открит жив и здрав в гората на с. Бунцево. Все още не е ясно как момченцето е стигнало до там, тъй като селото е на около 13 км. от дома му в Якоруда. Първата версия на разследващите бе отвличане.

„Мехмед е бил напълно сам в гората, когато е открит. Не мога да ви кажа какво е правило детето в момента на намирането. Той е в добро здравословно състояние“, съобщи директора на ОД на МВР Дойчин Дойчинов.

Детето изчезна около 17 часа снощи. Още тогава започна масово издирване, което продължи и през днешния ден. В него се включиха 70 полицейски служители, пожарникари, жандармерия и следови кучета.

Запитан какво родителите на момченцето си обясняват, че е намерено в друго село, Дойчинов заяви, че „те никаква информация не ни дават“. Полицейският началник заяви, че те имат близки в това село. „Сутринта проведохме множество беседи с всички техни роднини, но нямаше следа от детето допреди половин час. Според мен мястото е доста отдалечено за 2-годишно дете“, обясни още полицейския началник, като уточни, че малкия е бил сам в гората.

По думите му работата по изясняване на изчезването на малкия Мехмед тепърва предстои. Има образувано досъдебно производство по случая.

- реклама -