Откриха проблеми на пътя на тежката катастрофа

Държавните институции откриха проблеми на пътя на тежката катастрофа, при която загинаха четирима души.

Недостатъци в инфраструктурата на мястото на катастрофата на пътя Русе – Велико Търново, показа

първоначалният оглед на Държавна агенция

„Безопасност на движението по пътищата“, съобщиха от агенцията, цитирани от БТА.

Часове след възникването на тежката катастрофа в участъка Русе – Велико Търново, експерти на агенцията започнаха инспекция на мястото на инцидента.

Към момента има информация за четирима загинали и шест ранени пътници, според съобщението на агенцията. Пострадалите са транспортирани в болнично заведение. Произшествието е настъпило на ляв завой при ограничена видимост, като водачът на автобуса, движещ се посока Русе, е напуснал пътното платно, вдясно по посока на движението, и след удар в спрял извън пътното платно автомобил, e последвал и удар в дърво.

Първоначалният оглед показа, че има недостатъци в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство. В хода на следствието предстои да се установят причините за възникване на тежкото произшествие, както и скоростта на движение на автобуса.

Всички констатации ще бъдат обединени в доклад, който ще бъде изпратен в най-кратки срокове до компетентните институции, заедно с всички предходни констатирани проблеми и препоръки за път I-5 в участъка Русе-Велико Търново.

Инспекцията продължава.

Жертвите от тежката катастрофа край Търново станаха 4

Източник: 24 часа

- реклама -