Данаил Божилов самоубийство пистолет бивш военен

Откриха пистолета на Данаил Божилов в 74-годишен бивш военен

Пистолетът му е намерен в бившия военен Симеон Стоев на 74 години. Той пръв видял трупа.
Това стана ясно от пресконференция на главния секретар на МВР Младен Маринов, шефът на пловдивската полиция Атанас Илков и прокурори от Окръжна прокуратура-Пловдив.
Военният е обвинен в незаконно притежание на оръжието на Божилов и на още един незаконен пистолет.
Бившият военен е арестуван за 72 часа. Симеон Стоев живее с дъщеря си. Описаха го като човек, който не е клошар, но е вещоман. Преди време му е отнето разрешителното за притежание на оръжие. Другият пистолет, който е открит у него, също е незаконно притежаван. Оръжията са били скрити в тайник между печката и пода.
Разследващите обясниха още, че при първия оглед е била намерена гилзата от законно притежавания пистолет Берета, с който Данаил Божилов се е самоубил. Балистичната експертиза е доказала това.
В предсмъртното си писмо Божилов категорично посочва, че има финансови задължения и пише, че ще се самоубие. „От втория ден не сме имали съмнения, че това е самоубийство“, казаха още полицаи и прокурори. Били са взети натривки от ръцете на Божилов, както и от тези на човека, откраднал пистолета. Всъщност барутните частици, които са били по ръцете на крадеца, са го издали и вчера е било предприето обискиране на дома му.

На бившия вонен ще бъде назначена психиатрична експертиза, която да докаже има ли психични отклонения. Освен всичко това има свидетели, които са видели как Симеон Стоев, който първи открива трупа, отива до него, навежда се и взима нещо.

- реклама -