Откриха обновения пловдивски Драматичен театър

Откриха обновения пловдивски Драматичен театър. Завесата на театъра се вдигна за първи път след пожара, който нанесе непоправими щети.

Откриха обновения пловдивски театър
Препълнена зала при откриването на театъра

С представлението “ За народната просвета“ на Камен Донев тръгна новото летоброене, а преди това премиерът Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов разгледаха всичко направено с подробности- и залата, и стенописите, и сцената с новите системи.

4904182000000000Директорът на театъра Кръстьо Кръстев благодари лично на премиера, който е дал дума и я е спазил, но и на всички, които помогнаха пожарът с неговите грозни белези да остане в миналото, а Пловдив отново да има театър.

Всички зрители в залата бяха с покани, немалка част от тях бяха допринесли с нещо за възстановяването. Преди да започне спектакълът на Камен Донев, Вежди Рашидов изненадващо посвети цялата вечер на Надя Тодорова, която утре ще бъде изпратена в Асеновград. Тя е играла на тази сцена, така че вместо да мълчим, нека цялата тази вечер бъде в нейна почест, каза министърът.

4904184„Един театър знаков за България, един дом на Мелпомена, преди 3 години беше в руини, цял в сажди и дим“. Това каза в словото си министърът на културата Вежди Рашидов в словото си по време на откриването на ремонтирания драматичен театър в Пловдив.

По думите му това е един от най-старите театри в България, в един от най-красивите градове. Министър Рашидов припомни, че по време на изборите, когато премиерът Бойко Борисов е бил водач в листата за Пловдив му е показал руините на театъра и той е казал, че това е недопустимо и невъзможно. Според Вежди Рашидов, за да се случи ремонтът на театъра е трябвало воля и пари.

Той припомни и съдбата на театъра в Перник, който в продължение на 8 години е бил без покрив по време на управлението на БСП, когато не са били отделени пари за ремонт.

- реклама -