Варна труп, мъж, езерото "Дружба",Велико Търново, момиче

Откриха мъртво 15-годишно момиче във Велико Търново

15-годишно момиче е открито мъртво в сряда във Велико Търново.

Това предаде БТВ, позовавайки се на информация от областната дирекция на полицията.

Тялото е намерено около 22:30 часа в района на Къщата на алпиниста, която от години се руши. Тя се намира в края на кв. „Зона В“ в града.

Момичето е било издирвано в продължение на два дни от семейството и приятелите ѝ.

Момичето е родом от село Ресен. Ученичка е в Професионалната гимназия по електроника във Велико Търново. От селото разказаха, че девойката е изчезнала в началото на седмицата, а последно е забелязана с 40-годишен работник от местната фурна. По непотвърдена информация мъжът е арестуван, по случая тече разследване.

Говорителят на Окръжна прокуратура в града Илиан Благоев уточни, че тялото е открито на 7 юли, около 18.30 часа в безжизнено състояние. Девойката е от село Ресен. Радослав Косев, наблюдаващ прокурор допълни, че тя е видяна за последно отново вчера, около 7.30 часа сутринта в Горна Оряховица, където се е срещната със своя приятелка.

„Трупът е намерен от случайно преминаващи граждани. След изясняване на самоличността е уточнено, че става въпрос за изчезналото момиче.

Започнато е разследване, което се води от Районното управление във Велико Търново под ръководството на прокуратурата за умишлено убийство, но към момента не можем да потвърдим, че става въпрос за такова.
Работи се по всички версии – нещастен случай, самоубийство, непредпазливост или умишлено убийство“, обобщи още говорителят на прокуратурата. Той допълни също така, че тече аутопсия на тялото, като до сега е ясно, че има наранявания, които са вследствие на падането. Следи от насилие не са открити до момента.
Причината за смъртта не е ясна. Вероятно девойката е паднала от Дома на алпиниста по скалите.

На лобното място се извършва и повторен оглед, като при първия е намерен международния паспорт на момичето, който е бил накъсан на малки парченца.

За момента няма привлечени обвиняеми.
Наблюдаващият прокурор Радослав Косев коментира, че на вниманието на разследващите стои следствена версия, при която може да става въпрос за убийство – непредпазливо или умишлено или за самоубийство, провокирано от „любовни проблеми“. Извършени са разпити на много свидетели, но информацията се обобщава.
- реклама -