Ню Йорк

Откриха мъртва рускиня и децата ѝ в Ню Йорк

Родената в Русия Алла Аушева и нейните деца, на две и три години, преселили се в САЩ със зелена карта бяха открити мъртви в апартамент в Стейтън Айлънд, Ню Йорк. Приятелят на жената беше задържан по подозрение в убийство, съобщи „Ню Йорк Пост“.

Според доклад на уебсайта на градската полиция, екипът е пристигнал на адреса вчера сутринта след повикване на 911, информира АФП.

„При пристигането си полицията е открила задименото жилище. Пристигнали са пожарникари от Ню Йорк, които са угасили малък пожар. При влизането в жилището бяха открити телата на 36-годишна жена, тригодишно дете и двегодишно дете“, се казва в доклада на пожарникарите.

Според „Ню Йорк Пост“, 37-годишната Аушева е намерена легнала с лицето надолу на легло със сериозни наранявания на главата и лицето. Децата са били открити с признаци на удавяне.

Полицията обвини за убийстквата бащата на децата, 36-годишният Шон Уокър. Уокър, служител на американските военновъздушни сили, беше задържан на магистрала с мобилен телефон и лична карта на Аушева в ръцете му.

Полицията вече разполага с данни за домашно насилие в семейството в миналото.

Алла Аушева се е преместила в САЩ през 2011 г., печелейки зелена карта. Тя се присъедини към Националната гвардия на САЩ, след което е била прехвърлена във военновъздушните сили на Националната гвардия. През 2012 г. е получила американско гражданство.

„Ние сме на ранен етап от разследването, което е в ход. Медицинският експерт ще установи причината за смъртта, но ние считаме, че това е случай на убийство“, заявиха от полицията.

- реклама -