емир

Откриха мъртъв в Лондон сина на един от емирите на ОАЕ

39-годишният шейх Халид бин Султан Ал Касими и наследник на престола на едно от Обединените Арабски Емирства – Шарджа, е починал в Лондон.

Той е син на емира шейх Султан бин Мухамад Ал Касими и се изявяваше като дизайнер на собствения му моден лейбъл „Касими“. Шейхът е бил намерен на пода в банята в дома му в Ийст Гринстед. Той живееше във Великобритания от 9-годишна възраст.

„Негово Височество шейх Халифа бин Зайед Ал Нахиян оплаква с мъка и скръб смъртта на шейх Халид бин Султан бин Мохамед Ал Касими, син на владетеля на Шарджа, молейки се на Всемогъщия Аллах да приеме душата му в мир и да даде на семейството му търпение и утеха”, се казва в изявление на Министерството на президентските въпроси на ОАЕ.

Шейх Султан бин Мухамад Ал Касими също обяви смъртта на най-малкия си син в Инстаграм, публикувайки смъртния акт с чернобяла снимка на Халид Касими.

„Шейх Халид бин Султан бин Мухамад Ал Касими е в ръцете на Бога“, пише под постът.

Според съобщения в емирата е обявен тридневен траур, а флаговете са смъкнати наполовина.

През 1999 година шейхът губи най-големия си тогава син и негов наследник, който на 24 години умира от свръх доза хероин в едно от английските имения на баща му.

- реклама -