Ил-76 намерен катастрофа
Снимка: ТАСС

Откриха изчезналия Ил-76 в Сибир

Откриха изчезналия Ил-76 в Сибир. Самолетът се е разбил в труднодостъпен район и Иркутска област, на 4 км. от най-близкото населено място. Намерени са телата на четирима пилоти. „Ако се съди по размерите на произшествието, е малко вероятно да има оцелели“, заяви представител на сформирания щаб по издирването. На борда на самолета са се намирали десет членове на екипажа.

Намерена е и едната от черните кутии на самолета, съобщава ТАСС. Започнало е следствие. Машината е напълно разрушена и изгоряла, с изключение на опашката. Според една от версиите, върху които се работи е, че причина за катастрофата е димът от пожарите в района, който е отнел видимоста на пилотите и предвид неголямата височина, на която са летели, това да е довело до удар във възвишение.

Едновременно с това продължава гасенето на пожарите в района. Припомняме ви, е самолет Ил-76 на Министерството на извънредните ситуации беше ангажиран именно с потушаването на огнената стихия, когато изчезна от радарите на 3000 метра височина.

- реклама -