подводница
сн. БГНЕС

Откриха изчезналата индонезийска подводницa

Докато сканираха морското дъно, индонезийски търсачи откриха подводницата „Nangala“, която изчезна в морето на Бали на дълбочина около 850 м. Това съобщи Ройтерс с позоваване на командващия индонезийския флот.

Според него в близко време се планира евакуация на евентуални оцелели членове на екипажа.

По-рано Би Би Си съобщи, че има опасения, че подводницата с 53 членове на екипажа на борда, може да бъде изгубена завинаги, а говорител на армията каза, че в нея ще има достатъчно кислород само до 03:00 часа местно време в събота и този срок е изтекъл.

Подводницата „KRI nangala-402“ изчезна в сряда по време на военни учения на брега на Бали, а властите на Индонезия организираха търсене, в което оттогава се включиха поне 6 военни кораба, хеликоптер и 400 души.

Индонезийската армия обяви късно в четвъртък вечерта, че е открила признаци за обект на дълбочина между 50 и 100 метра и е разположила кораби със сонарно оборудване за проследяване, с надеждата, че е „KRI nangala-402“. Сингапур и Малайзия изпратиха корабите си в тази зона, Австралия, Франция, Германия и Индия също оказаха помощ, а самолетът на американския флот „Boeing P-8 Poseidon“ кацна в Бали.

- реклама -