подводница

Откриха изчезналата индонезийска подводница разцепена на три, екипажът е загинал – СНИМКИ

Индонезийската военноморска подводница, която потъна край бреговете на Бали в сряда, беше намерена разцепена на три части на морското дъно, казват служители, цитирани от Би Би Си.

Потвърдена е смъртта на всичките 53 членове на екипажа.

Служители на индонезийските ВМС заявиха, че са получили сигнали от местоположението на подводницата на дълбочина над 800 метра рано в неделя.

Подводно спасително превозно средство, заето от Сингапур, беше изпратено, за да получи визуално потвърждение на останките.

KRI Nanggala изчезна, след като поиска разрешение за потапяне по време на торпедно учение. Причината за потъването й все още не е ясна

Изявлението в неделя дойде ден след като индонезийските военни потвърдиха, че отломки от подводницата, включително молитвени килимчета, са били открити в района, където тя е изчезнала.

Началникът на щаба на флота Юдо Маргоно заяви, че са били открити още предмети от подводницата, включително котва и предпазни костюми на екипажа.

„KRI Nanggala е разцепена на три части, корпусът на кораба, кърмата на кораба и основните части са разделени, като основната част е намерена напукана“, каза той пред репортери в неделя.

- реклама -