Откриха икономиста Владимир Каролев край връх Тодорка, състоянието му е тежко

Двама доброволци, планински спасители, откриха в Пирин финансиста Владимир Каролев. Братята Стойчо и Росен Баненски са били част от екипите, които търсеха Каролев снощи в планината. Стойчо Баненски е зам.-кмет на Банско, а брат му Росен е директор на НП „Пирин“.

Техният баща пък – Методи Баненски бе координатор на акцията и дежурен в отряда на ПСС-Банско.

Финансистът Владимир Каролев е открит в безсъзнание снощи в района на Жабешкото езеро в Пирин.

Това стана снощи около 1 ч от двама от планинските спасители. Каролев вчера е карал сноуборд, бил е на връх Тодорка сутринта към 10 ч. Публикувал е във Фейсбку видео с текст:

„Честит ден на Европа българи. И поне днес не се карайте кой еврофил и кой русофил. Преди всичко сме българи! Поздрави от връх Тодорка. Рано пиле, рано пее“, пише Каролев в социалната мрежа.

След това, около 14 ч негови приятели му позвънили по телефона, но се оказало, че няма покритие. Към 18 ч се обадили на ПСС и започна издирвателната акция.

Каролев се е спуснал по един от Тодорините улеи, като вероятно се е подхлъзнал и паднал по стръмен склон.

Падал е около 400 метра.

Владимир Каролев е докаран в Спешния център в болницата в Разлог, където веднага е бил прегледан. Сформирана е комисия от специалисти, която да прецени какво е състоянието му и какво да бъде лечението му. Засега лекарите са преценили, че трябва да остане в Разлог, а не да се транспортира към София.
Владимир Каролев е настанен в хирургичното отделение на болницата с множество политравми, включително и черепно-мозъчна травма. Лекарите тепърва ще наблюдават състоянието му и ще преценят дали може да бъде транспортиран до лечебно заведение в столицата.
- реклама -