Янтра

Откриха и тялото на второто дете, изчезнало в Янтра

Открито е и тялото на второто дете, изчезнало във водите на река Янтра. Това информира, говорителят на Областна дирекция на МВР Мариана Христова. Тя поясни, че тялото е намерено близо до мястото, където беше намерено първото момче.

В издирването на двете момчета участваха водолази от МВР и Министерството на отбраната, а  повече от 20 полицаи и пожарникари обхождаха бреговете. Работата по търсенето бе затруднена от това, че на места водата е доста бърза, а на места –  доста дълбока и стига до пет метра, информира БНР

Междувременно стана ясно, че Окръжната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно производство във връзка с изчезналите в река Янтра 14-годишни момчета. Поради  неизяснената фактическа обстановка около инцидента, производството засега се води за убийство, съобщи прокурор Екатерина Лещакова. Тя допълни, че при първоначалния оглед по тялото на откритото вече момче не са намерени следи от насилие.

Момчетата са на 14 години и са от дома за деца лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови“. В събота, след като обядвали, те казали, че излизат в двора на дома, но всъщност отишли до реката с още едно момче. В 14.00 часа то е подало сигнала, че след като се гмурнали в дълбок вир, не ги е видял да изплуват.

 

- реклама -