бдение

Откриха германска връзка при атентата в Манчестър

Братът на извършителя на атентата в британския град Манчестър, който през май отне живота на 22 души, е контактувал с влиятелни бизнесмени от либийски произход в Германия

Това съобщи германският в. „Кьолнер щатанцайгер” като се позова на спец службите на Великобритания и ФРГ.

Хашем Абеди – по-малкият брат на самоубиеца Салман Абеди, поне два пъти е бил забелязан в Германия в района на Лайпциг и Вайсенфелс.

„Кьолнишер щатанцайгер” посочва, че в 40-хилядния източногермански град Вайсенфелс има относително голяма либийска общност.

Бизнесмените, с които контактувал Абеди-младши, са заподозрени в пране на пари. Германските следователи са получили информация за тях от британските спец служби след атентата.

Пътуванията на брата на атентатора в Германия може да разкрият финансирането на нападението в Манчестър от територията на ФРГ, смятат спец службите

Хашем Абеди беше задържан през май в Либия по подозрение във връзки с „Ислямска държава” и в съучастие в организирането на атентата.

Взривът на закрития стадион „Манчестър арина” избухна на 22 май в 22.35 ч. веднага след изпълнението на американската поп певица Ариана Гранде.

Експлозията избухна във фоайето на концертната зала.

Източник: ТАСС

- реклама -