Откриха две тела в Пирин, едното е на изчезналия 70-годишен турист (Снимки)

Откриха две тела в Пирин, едното е на изчезналия 70-годишен турист. За втория мъж няма данни да е бил издирван, съобщи NOVA.

Планинските спасители откриха тялото на изчезналия на Коледа в Пирин Пламен Христов. До него обаче е открит още един мъртъв мъж. За него няма информация, че се издирва. Предполага се, че е човек, който е тръгнал да търси Пламен Христов.

Спасителите преглеждали кадрите, заснети през изминалите дни с дрон, когато видели на записите труп. Веднага група от 20 спасители, чиито животи са поставени под риск, тръгнала към мястото, където се натъкнали на тялото на изчезналия под връх Вихрен Пламен Христов. В близост до него видели и трупа на непознат мъж.

Очаква се двете тела да бъдат извозени до МБАЛ Благоевград, но те не могат да бъдат свалени на ръце от спасителите, тъй като липсва снежна покривка и моторните шейни не могат да бъдат включени в акцията.

От Планинската спасителна служба призовават никой да не издирва изчезналите през последните дни хора, защото това може да бъде много опасно.

Вижте още:

- реклама -
error: Съдържанието е защитено