Самолет MH370 малайзийски авиолинии търсене крило

Откриха част от крилото на изчезналия малайзийски самолет

Част от крилото на изчезналия през 2014 г. самолет MH370 на Малайзийските авиолинии беше открито край бреговете на Мавритания.

Частта е била намерена на острова през май, но едва сега беше потвърдено, че тя е именно от MH370. Тя представлява част от лявото крило на Боинг 777, собственост на Малайзийските авиолинии. Това заявиха от австралийската правителствена агенция, която води разследването на изчезването.

Мистерията се задълбочава

Въпреки това откритието, което е едва третата намерена част от самолета, не хвърля нова светлина върху това къде може да се намират останките от летателния апарат и телата на 239-те души на борда му.

Самолет MH370 малайзийски авиолинии търсене крило

Министърът на транспорта на Австралия Дарън Честър от своя страна заяви, че продължава да се надява, че целият самолет скоро ще бъде открит.

Досега само две други парчета са официално потвърдени като части от MH370, чиято съдба остава мистерия. Първото беше открито край френския остров Реюнион през юли 2015 г. Второто беше открито на остров Пемба, край бреговете на Танзания.

Досега са претърсени над 110 000 квадратни километра от предполагаемото място на разбиване на самолета, като според австралийските власти до декември трябва да бъде обработена цялата територия в Индийския океан, където най-вероятно е станал инцидентът.

- реклама -