Откраднат живот: Внесоха един от исковете срещу „Шейново“ за разменените бебета

Откраднат живот: Внесоха един от исковете срещу „Шейново“ за разменените бебета. Иск за 300 000 лв. обезщетение от „Шейново“ внесе адвокатът на една от майките на разменените бебета. Той е депозиран в болницата и е за извънсъдебно споразумение.

Иск за 300 хиляди лева

обезщетение от болница „Шейново“. Това внесе тази сутрин адвокатът на една от майките на разменените бебета.

Целта е извънсъдебно споразумение, а средствата трябва да дойдат от Столичната община.

Семействата на разменените

бебета настояват за по 300 000 лева обезщетение. Тази сутрин адвокатът на Севда Михайлова – Тодор Мангъров, внесе претенцията си в болница „Шейново“.

Сега от Столичния общински съвет трябва да гласуват дали парите да се отпуснат от бюджета на софиянци. Съветници от различни политически сили бяха категорични пред bTV, че това няма как да стане без решение на съда.

С претенцията за обезщетение в ръка,

адвокат Тодор Мангъров дойде тази сутрин до деловодството на болница „Шейново“. Успя да го заведе и входира.

“Депозирахме искането за извънсъдебно споразумение с болницата за 300 000 лева”, каза адв. Тодор Мангъров.

Целта е парите да отидат при

майката на едно от бебетата – Севда Михайлова и близките ѝ. Тревогите на жената, според адв. Мангъров, продължават и след размяната.

“Много тежко преживява нещата. Тя имаше съмнения и колебания дали иска да го приеме, да го отглежда, но сега вече мисля, че ще го гледа. Вчера се чухме с нея, така че според мен ще го гледа”, каза той.

Сега казусът е в ръцете на

Столичния общински съвет, защото Столичната община е принципал на болница „Шейново“. Въпреки че са от различни политически сили, част от общинските съветници се обединиха в това, че няма да отпуснат пари от бюджета на София без съдебно решение.

“Първо трябва да изчакаме да мине цялата съдебна процедура”, заяви общинският съветник от “Демократична България” Яна Тодоранова.

“В такива случаи компетентен

е българския съд”, добави зам.-председателят на Комисията по здравеопазване в СОС Мила Христова.

Всички ние сме се заклели, ставайки общински съветници, че ще защитаваме интересите на софиянци включително разхода на публичния ресурс”, каза председателят на Комисията по здравеопазване в СОС д-р Антон Койчев.

Ако до 10 дни няма развитие

по казуса, адв. Мангъров ще внесе исковата си молба в Софийския градски съд.

“Очаквах това нещо да се случи, това обаче не е много добре за болницата, тъй като това ще доведе до увеличаване на сумата с лихви. 34 300 000 лева е исканата сума, а 10% са лихвите за 12 месеца. Поне две години би продължило това дело, което ще доведе до оскъпяване на иска”, смята той.

Ако се стигне до съд, делата на двете семейства срещу „Шейново“ ще бъдат заведени по отделно.

Вижте още:

- реклама -
error: Съдържанието е защитено