Юсеин Болт

Измамник открадна $12.7 млн. от Юсеин Болт

Адвокат на Юсеин Болт обяви, че от сметката му са изчезнали $12.7 млн. Сметката е в частен инвестиционен фонд в родната му Ямайка. Адвокатът Линтън Гордън предостави доказателства пред „Асошиейтед Прес“.

Компанията е Stocks & Securities Limited. В сметната му е трябвало да има $12.8 млн, но в момента в нея се намират едва 12 000 долара. „Ако това е истина, а ние се надяваме да не е, срещу клиента ми е извършена огромна измама, кражба или и двете“, заявява адвокат Гордън. Той естествено заплаши с дело.

Stocks & Securities Limited не коментираха по случая. На сайта на компанията има изявление, което препраща клиентите към комисията по финансов контрол на Ямайка. Въпросната комисия разследва компанията. Stocks & Securities Limited твърди, че измамата е била разкрита по-рано този месец. Според фирмата и други клиенти с милиони, може да са загубили големи суми.

В момента контролът над Stocks & Securities Limited се упражнява от властите. Това означава, че компанията се нуждае от одобрение на всяка трансакция.

Юсеин Болт е считан за един от най-великите атлети на всички времена. Той държи световните рекорди на 100, 200 и 4×100 м. 36-годишният атлет се отказа от спорта през 2017 г. Година по-рано той имаше приходи от $33 млн. от участия в турнири, реклами и наградни фондове.

 

 

 

- реклама -