Испания, Валядолид, българин, фабрика, цигари

Отчетоха най-ниското ниво на контрабанда на цигари в последните 10 години

До 3,4% е спаднала контрабандата на цигари през второто тримесечие на 2019 г. Данните бяха представени по време на традиционната работна среща, организирана от петте тютюневи компании от „Инициативата срещу незаконната търговия“.

Това е най-ниското ниво на контрабандата на цигари в последните десет години, което е отчитано.

Премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов и шефът на Агенция „Митници“ Георги Костов присъстваха на представянето на резултатите.
„Данните са добри, работи се активно. Освен това, което вие изнесохте като данни, „Митниците“ и МВР са задържали заедно 62 тона нарязан тютюн. Можете да пресметнете колко тира са това. Това е извън всичко, което засичате вие.

Колегите от Словакия и Унгария ми изказаха благодарност за борбата на службите. Това се случи благодарение на нашето „ноу хау“ и консумативи.

Когато видяха, че в България нямат шанс, започнаха да изнасят фабриките навън.

„Имаме 20% спад на туризма тази година, но 10% по-високи приходи от алкохола.

Това трябва да се случи и с горивата. Приходите от горивата отидоха в съвсем положителна за бюджета насока. Толсистемата върши прекрасна работа“, отбеляза премиерът Борисов.

„До преди нас контрабандата беше много силно развита в България, това са стотици милиони. Най-лесният начин да се изкарат пари, е от контрабандата на цигари – черни пари, които развращаваха политическата класа“, допълни още той.                          Парите ни трябват в бюджета, за да може България да продължи ръста си. Продължаваме да сме на излишък и да имаме над 10 милиарда фискален резерв, отбеляза министър-председателят.

- реклама -