Тур дьо Франс, отбор
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отбор от Тур дьо Франс е разследван за допинг

Френският отбор Аркеа-Самсик е разследван за допинг, съобщиха медиите в страната. Миналата сряда хотелът на тима в Мерибел е бил обект на обиск.

Прокурорът от Марсилия Доминик Лоран потвърди вчера, че има отворено разследване. Според него са открити „много здравни продукти, включително лекарства и метод, който може да бъде квалифициран като допинг“. Вестник „Льо Паризиен“ съобщи, че един от двамата лекари на отбора, както и испански физиотерапевт са били арестувани в понеделник. Разпитани са били и няколко колоездачи от отбора. Между тях е победителят от Джирото и Вуелтата Наиро Кинтана. Той започна силно последното издание на Тур дьо Франс, но не се представи добре в планинските етапи и остана назад. Кинтана завърши на 17-о място в генералното класиране.

Според генералния мениджър на Аркеа-Самсик Еманюел Юбер са разследвани само „ограничен брой колоездачи и техният антураж“. Според него по-голямата част от хората в отбора не са обект на разследването. „Ние, като отбор, нямаме нищо общо с това. Ако наистина се окаже, че има хора, които са се занимавали с допинг, ние веднага ще се дистанцираме от тях“, обясни Юбер.

- реклама -