Костадин Костадинов, революция, щурм, НС
сн. БГНЕС

От трибуната на парламента Костадинов заплаши с щурм на НС

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отново призова гласоподавателите си да щурмуват Народното събрание. В декларация от името на парламентарната група той разкритикува за пореден път противоепидемичните мерки у нас и обяви, че ако се въведе задължителна ваксинация у нас, ще последва „революция“.

От „Възраждане“ сме против задължителната ваксинация, тя трябва да е само доброволна. Категорично възразяваме и срещу поставянето на експериментални течности на деца, за което пропагандира държавната машина, каза Костадинов.

„Търпението ни се изчерпа“, предупреди той. „Даваме възможност в най-кратък срок на правителството да отмени сертификатите и мерките до първата работна седмица на януари. И да не се посяга на децата на България. Ако и след това не е премахнат сертификатът, ние ще призовем българския народ да превърне демокрацията от представителна в пряка“, закани се лидерът на „Възраждане“. Костадинов обеща, че ще депутатите му ще пуснах хората да нахлуят в парламента през вратата му.

Призивът на Костадинов се чу за първи път вчера от страницата му във Фейсбук:

„Днес ми попадна статия на политолог, който ме описва като „безобиден“. Дали съм безобиден или не, не знам, но със сигурност знам, че ако се приеме зеленият сертификат за депутатите, влизаме с нашите избиратели в Народното събрание. Днес важи за депутатите, утре за целия български народ Безобидно ще поканим нашите 127 хиляди избиратели да влязат с нас в парламента.“, зарече се е лидерът на „Възраждане“, който е категоричен, че няма да допусне този режим да се случи..

Единствен на декларацията на „Възраждане“ реагира Кристиан Вигенин от БСП. Той предупреди, че това е откровен призив към насилие:

„Това е директен призив за насилие, нахлуване в НС и натиск, това е недопустимо“, реагира зам.-председателят на НС от БСП Кристиан Вигенин.

Той призова депутатите да се въздържат от подобен език в НС и извън него, защото са избрани да творят закони, но не и да призовават към насилие.

Вигенин отправи забележка към парламентарния председател Никола Минчев, че не е санкционирал Костадин Костадинов за подобно изказване и неприемлив език.

- реклама -