Ангелов
сн. БГНЕС

От СЗБ и БАЗ настояват за уволнението на шефа на ОДМВР, заради полицейско насилие в Благоевград

От СЗБ и БАЗ настояват за дисциплинарно уволнение на директора ОДМВР – Благоевград и наказания за всички замесени в за терор над собственици на заведения, съобщиха от браншовите организации.

Те съобщават за полицейски терор в съботната вечер над клиенти, собственици и управители на заведения в Благоевград.

„При нас в Благоевград е тежко. Излизат десетки полицаи в петък и събота. Имаше акция този уикенд – НАП, полиция, инспекция по труда, митници, пожарна, общинска полиция. Ходят нощно време по улиците на Благоевград, бият хората и ги арестуват. Има вечерен час според тях и след 23:00 да няма никой по улиците. Спират музиката на заведение, което работи след 23 ч, пишат актове на всички клиенти и ги гонят. Докато не си тръгнат всички, полицията стои вътре“, споделя колегата, изпратил ни клипа, който към момента предпочита да остане в анонимност.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България и членовете ни обявиха „гражданско неподчинение“ срещу неефективните и дискриминационни марки за борба с COVID-19. Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейският произвол срещу български предприемачи и клиенти на заведенията няма да търпим и да приемем!

И понеже е много модерно да се говори за „полицейско насилие“ – сами преценете какво е това във видеото…

Искаме незабавноте дисциплинарно уволнение на „временно преназначения на длъжността директор на ОДМВР – Благоевград“ старши комисар Георги Кандев и дисциплинарни наказания за всички намесени.

Адвокатите, които работят с Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България вече подготвят искове срещу отговорните лица. Ще продължим да пазим правата си и няма да позволим гавра с бизнеса ни, препитанието на нашите служители и клиентите ни!

- реклама -