сн. Фейсбук

От“ Системата ни убива“ се разграничиха г-жа Ралица Енева

Покрай скандала около разследването на БТВ свързано с дарителската платформа Хелп Карма изплува името на Ралица Енева като член на Управителния Съвет. Енева стана известна покрай телевизионните си участия в защита на майките на деца с увреждания.  От „Системата ни убива“ възразяват срещу пришиването на Енева към тяхната организация, въпреки че тя стана обществено известна именно с тях. Те се разграничават от нея с декларация:
Публикуваме декларацията без редакторска намеса:
ДЕКЛАРАЦИЯ!
Ние майките на деца и лица с увреждания от ИК на НГИ „Системата ни убива“ сме длъжни да реагираме на разпространената от някой жълти и електронни медии, зле скалъпена лъжа!
Декларираме, че нямаме нищо общо с цитираната госпожа Ралица Енева(на снимката под декларацията), която на гърба на съдбата на собственото си дете е развила чудовищна кариера в областта на благотворителността с набиране и харчене на средства. (А само тя ли е?) Истината винаги излиза наяве, но истината е, че в инициативния комитет и в учредителното събрание на нашата гражданска инициатива, не присъства името на Ралица Енева. Не присъства и в списъците на подкрепящите ни над 1500 човека, внесен в Народното събрание. Твърденията ни могат да се проверят . Доказуемо е.
Другото сигурно нещо е, че тя е част от всички тези майки, които след участието си в протестите през 2018г, с тениски на Системата ни убива, и няколкото селфита, които са си направили, решиха, че е „редно“ да осребрят разходките си по площада. Направиха си набирателни сметки, организираха си базарчета, участваха в набирателни акции, абонираха се за Българската Коледа, манипулираха обществеността, използвайки децата си, за да будят съчувствие, а част от тях решиха, че може и в политиката да участват, като влезнаха в избирателните списъци за общински съветници (толкова и успяха де). Всъщност борбата им приключи там някъде, ако изобщо някога са се борили за нещо повече от лични облаги. Тази активност за нас е чужда. Ние години се борим за законодателство, което да е за всички. Никога не сме търсили личната изгода. Никога не сме имали дарителски сметки .
Напротив, винаги сме се противопоставяли на егоистичното спасяване по единично. Изразявали сме мнението си многократно и хората, които ни подкрепят и са плътно до нас, знаят че нямаме нищо общо с порочната и деградираща схема в която много се включиха. Няма да допуснем да ни пришиват към всичко това. Обществото сега се шокира от показаното, а ние отдавна сме шокирани от наглостта и безочието на някои хора. Наглостта дори стигна до там да се подменя и истината за събитията около протестите и оставката на Валери Симеонов. Поставени лица/майки бяха вкарани в студиата на телевизиите, когато ние давахме брифинг на паветата, там където извоювахме оставката на Валери Симеонов. Нас ни духаше отново вятъра, а отказалите се от протеста, седяха гримирани в студиото, където обясняваха, че оставката нищо не значела, и че се бил изместил фокуса на протестите. Изместил им се е фокуса явно от благотворителността, която така добре ги храни. Сега вече всички видяха каква е истината, а лъжите и манипулациите по наш адрес ще продължат, защото сме неудобни и правим това което трябва, за ужас на всички с нечисти намерения.
ИК на НГИ „Системата ни убива“
Вера Иванова
Кристина Николаева
Нели Димитрова
Димитрина Русева
Ирена Юручка
Илиана Маринова
- реклама -