СДВР
сн. БГНЕС

От СДВР обявиха, че нe охраняват пътните блокади, защото те са незаконни

За последните 24 часа в Първо РУ-СДВР, на чиято територия е кръстовището пред румънското посолство на булевард „Ситняково“, не са подавани оплаквания или писмени жалби от пострадали при пътен инцидент в понеделник вечер.

Това съобщават от СДВР чрез съобщение, публикувано на сайта на МВР.

„Към момента не са установени пострадали и сред участниците в незаконната блокада на кръстовището, след като своевременно е извършен преглед на кадрите от видеонаблюдението в района. Под надзора и ръководството на Софийската районна прокуратура служители на Първо РУ-СДВР продължават работата по разследването на инцидента, при който семейство с две малки деца – момченце на 2 години и момиченце на 9 години, бяха блокирани в семейния им автомобил и станаха обект на агресия от провеждащи незаконна блокада на кръстовището. Потърпевшите вече са представили пред разследващите своите обяснения по случая“, заяви полицията.

От СДВР казват, че във връзка с провеждането на незаконни протестни действия жителите и гостите на София трябва да шофират с повишено внимание на територията на града, отчитайки по-сложната пътнотранспортна обстановка.

„Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона, СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на хората, които се самоопределят като организатори на незаконните действия, както и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища“.

Призивът на полицията е шофирането в града да се осъществява след своевременно информиране за промените в пътнотранспортната обстановка, за да бъдат предотвратени нежелани инциденти.

- реклама -