тераса имот Пламен Георгиев, район "Слатина"

От район „Слатина“ издали два противоречащи си документа за терасата на Пламен Георгиев

„Прекратихме административно-наказателното производство срещу председателя на КПКОНХИ Пламен Георгиев, чието има нашумя около скандала с апартаментите на властта „Апартаментгейт“.

Оказа се че районна администрация „Слатина“ е издала два документа, които драматично си противоречат“.

Това каза за БГНЕС директорът на дирекция „Общински строителен контрол“ в Столичната община арх. Влади Калинов.

„От районната администрация ни изпратиха констативния акт. Те бяха със становище, че там има незаконно строителство. Като такова бяха квалифицирали изграждането на скатен покрив над колонада, която е изградена върху терасата, за която се оказа, че има строителни книжа“, изясни ситуацията Калинов и добави, че другият документ, който районната администрация е издала е за въвеждане на сградата в експлоатация.

По думите на архитекта ако е имало нарушение, то от район „Слатина“ е трябвало тогава да реагират, а не сега, защото по безспорен начин е установено, че след този документ строителство в тази сграда не е извършвано.

„Тази тераса и навесите по нея са изградени преди сградата да бъде пусната в експлоатация“, категоричен е Калинов.

Той добави още, че съдебната практика казва, че една администрация не може да издава два еднакви документа, особено противоречащи помежду си и подчерта, че тези доказателства няма да издържат в съда.

Кметът на район „Слатина“ Наталия Стоянова обясни, че позиция на районната администрация е изразена в издадения констативен протокол.

В него е описано, че има незаконно строителство един метър застрояване над кота било.

Документът за въвеждане на сградата в експлоатация е издаден през 2007 г. от главния архитект на района, който от 2009 година не работи в общинската администрация. Стоянова не отрече, че Закона за устройство на територията няма нарушения, но остава въпросът дали издаденият през 2007 г. документ отразява сегашната ситуация с надстройката. Стоянова допълни, че Пламен Георгиев е обяснил пред общинските власти, че всичко изградено е направено преди издаването на документа за въвеждане на сградата в експлоатация.

- реклама -