От лятото – летим от София до Солун

От лятото – летим от София до Солун. През лятото пътуващите през летище „София“ ще могат да избират от над 80 нови и добре познати дестинации, съобщават от пресцентъра на аерогарата.

Те са част от програмата на летищния оператор „СОФ Кънкет“ за

разширяване на полетната мрежа

и дават възможност за връзки и трансферни полети до съседни държави, туристически градове в Европа и екзотични места за почивка.

За първи път от София ще се изпълняват полети до Задар, Хърватия на авиокомпания Ryanair. Те са планирани от 1 май – два пъти седмично в сряда и неделя.

Сред новите предложения са

и редовните полети на авиокомпания Gullivair до Скопие, Тирана и Солун. Първият полет до Скопие беше изпълнен на 26 март т.г., а този за Тирана е планиран за 2 април. Полетите до Солун ще бъдат три пъти в седмицата – вторник, петък и неделя и започват от 17 юни.

Czech Airlines също възстановяват

полетите си по маршрута София-Прага, по който не са летели от 2012 г. Те ще бъдат три пъти седмично в дните вторник, четвъртък и събота от 3 май. Италианските авиолинии (ITA) отново ще летят до „Фиумичино“ в Рим всеки ден от седмицата, без четвъртък. Полетите започват да се изпълняват от 1 май.

През летния сезон връзка ще има

и до морските градове. Авиокомпания Ryanair започва полети до Варна два пъти седмично от 1 май, а авиокомпания Gullivair подновява полетите си до Бургас от 10 април. Националният авиопревозвач „България ер“ също изпълнява полетите си до двата града.

Продължават и чартърните полети до популярните дестинации от зимното разписание Кайро и Хургада в Египет, Ла Романа в Доминиканската република и др.

- реклама -