Локо

От Локо (Пд) скочиха на помощник-съдията

Ръководството на Локо(Пловдив) излезе с остра декларация срещу на помощник-съдията Георги Славов на снощния мач с Ботев. Според „смърфовете“ действията на рефера са били „неадекватни“, тъй като той зачете гол от засада на Иван Стоянов, с който „канарчетата” изравниха.

Ето цялата декларация, публикувана в официалния сайт на клуба:

„Ние, ръководството на ПФК Локомотив и неговите привърженици, сме безкрайно възмутени от решенията на помощник-съдията Георги Славов. Решения, с които бе предрешен изходът на двубоя в дербито от първия кръг с Ботев (Пловдив).

Подобни решения през изминалия шампионат лишиха клуба ни от участие в Лига Европа. Искаме да заявим, че клубът няма да остане безразличен към подобни неадекватни решения. И ще сезира БФС и неговите комисии.

ПФК Локомотив спазва всички изисквания и нормативни документи, създадени от централата на БФС, но ще изисква тези актове да бъдат спазвани от главно действащите – длъжностни и служебни, лица.

Прави „чест“ на помощник-съдията Георги Славов, който чрез имейл се извинява на ръководството, футболистите и привържениците на клуба. Но това не може да върне положения труд и отнетите 2 точки на отбор с традиции и амбиции.

Призоваваме всички клубове, съдии и делегати, да спазваме логото „За честна и спортсменска игра“, да спазваме феърплея на всяка една футболна среща“.

- реклама -