От ГЕРБ питат защо не се работи по Плана за възстановяване и устойчивост

Призоваваме правителството и министъра на енергетиката да реализира в най-скоро време проекта за удължаване на комплекса „Мини Марица-изток“.

Случващото се това на подписването на колективно споразумение.

Това стана ясно от изявление на депутати от ПГ на ГЕРБ- СДС в НС.

Красимир Вълчев подчерта, че е изключително важно да се удължи животът на въглищните централи. По думите му се очертава погром в енергетиката.

Теменужка Петкова заяви, че не се предвиждат никакви инвестиции, за да се предвиди удължаване живота на въглищните централи. „А те са гарант за енергийната ефективност на страната“, отбеляза тя и подчерта, че тези централи дават 46% от енергийната стойност на страната. Петкова призова правителството да предприеме бързи действия и да направи всичко необходимо така че животът на въглищните централи да бъде удължен.

Жечо Станковдопълни, че над 49 000 души разчитат на този сектор и също призова да оперативно и бързо действие от страна на правителството за спасяването на въглищните централи.

Делян Добрев разкри данни, според които 1 млрд. 760 млн. евро са дадени на фирми, които никой не знае откъде и кога дойдоха, как са участвали на търг и защо са били избрани.

„Това не е скандал. Това е международен скандал!“, заяви Добрев и посочи поименно някои от фирмите, които ще получат тези дотации. „Надявам се компетентните органи да се самосезират, защото виждате за какви неща става въпрос“, заяви още той.

- реклама -